Potrzebujemy:
Ziemniaki wcześniej gotujemy na pól twardo w mundurkach. Następnie przekrój na pół. Najlepiej wybierz do tego średniej wielkości ziemniaki. Staraj się, żeby wszystkie było o podobnej wielkości.
Sos:
Musztardę zmieszaj z oliwą z oliwek.
Przekrojonego ziemniaka posmaruj sosem.
Ułóż na nim cebulę.
Następie połóż pokrojoną pieczarkę.
W cienkich plastrach szynki parmeńskiej lub boczku ułóż ziemniaka i okryj go.
Folię wykorzystać do okrycia całego ziemniaka, tak żeby nie spalił się na grillu.
Połóż na grillu i pozostaw, aż do momentu, kiedy ziemniak całkiem zmięknie. Możesz podać z sosem musztardowym lub innym ulubionym.
Kiedy pytam znajomych, co zrobić na grilla zawsze mówią, że te ziemniaczki. Chyba znaczy to, że albo im smakują, albo nic innego nie potrafię zrobić:) Wolę to pierwsze!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz