piątek, 11 lipca 2014

Ziemniaczki z grilla

Sezon na grillowanie już pewnie dawno rozpoczęty. Może komuś znudziła się kiełbaska i kaszanka. Dziś przepis na ziemniaczki z grilla.
Potrzebujemy:

Ziemniaki wcześniej gotujemy na pól twardo w mundurkach. Następnie przekrój na pół. Najlepiej wybierz do tego średniej wielkości ziemniaki. Staraj się, żeby wszystkie było o podobnej wielkości.

Sos:
Musztardę zmieszaj z oliwą z oliwek.

Przekrojonego ziemniaka posmaruj sosem.


Ułóż na nim cebulę.

Następie połóż pokrojoną pieczarkę.


W cienkich plastrach szynki parmeńskiej lub boczku ułóż ziemniaka i okryj go.

Folię wykorzystać do okrycia całego ziemniaka, tak żeby nie spalił się na grillu.


Połóż na grillu i pozostaw, aż do momentu, kiedy ziemniak całkiem zmięknie. Możesz podać z sosem musztardowym lub innym ulubionym.

Kiedy pytam znajomych, co zrobić na grilla zawsze mówią, że te ziemniaczki. Chyba znaczy to, że albo im smakują, albo nic innego nie potrafię zrobić:) Wolę to pierwsze!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz